Soki Choi om maten som gör dig frisk
Tarmbakterier är det nya svarta. Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu.
I Kimchi och Kombucha berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den påverkar din hjärna och psykiska hälsa.
Soki ger också bevisade tips på hur mat kan bidra med goda bakterier och därmed stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa. Och för att kickstarta din hjärna avslöjar hon sina bästa recept på kimchi och kombucha, alla fullproppade med goda bakterier.
Soki Choi, PhD, har doktorerat på komplexa sjukvårdssystem vid Karolinska Institutet och varit gästforskare vid Harvard. Hon har även en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Soki har föreläst världen över om framtidens hälsa och sjukvård bland annat på ett så kallat TED Talk.