Bonniers kokbok, jubileumsutgåva
Beställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2010-09-30
Recensionsdag: 2010-10-29
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
I år är det precis femtio år sedan Bonniers kokbok utkom för allra första gången. Den gången var det tre huvudredaktörer som stod bakom kokboken: källarmästaren Tore Wretman, chef för Riche, Stallmästaregården och Operakällaren; matjournalisten Pernilla Tunberger, verksam vid Dagens Nyheter och flitig kokboksförfattare; och matskribenten Margit Engnes.
Jubileumsutgåvan av Bonniers kokbok är en faksimil – det vill säga en avfotografering av bokens första utgåva från 1960. 3000 recept på både husmanskost och festmat, rikt illustrerad med tidstypiska fotografier och teckningar från 1960-talet gör detta till en kulinarisk skattkammare och en makalös present till alla matintresserade.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2010-10-29 Genre: Livsstil, hobby och fritid Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 680 Mått: 210 x 278 x 45 mm Vikt: 2735 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174241273 (2010-09-30); Inbunden, 9789174240740 (2010-09-30); Inbunden, 9789174244946 (2014-11-11)