Bröd från Brunkebergs Bageri

Författare: Heléne Johansson
Fotograf: Stefan Wettainen
Provläs

Utgivningsdag: 2009-09-01
Recensionsdag: 2009-09-01

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Nästan lika viktigt som att brödet är gott och vackert är att man äter det i rätt sammanhang. Bröd och mat hör ihop och förhöjer varandra på samma sätt som mat och en passande dryck gör. Därför utgår Heléne Johansson från situationen och måltiden när hon presenterar sina allra godaste matbröd. Som frukt- och nötbrödet, ett optimalt bröd till dessertost, särskilt stark grönmögelost, och svartbrödet som passar till alla rätter där nubben har en självklar plats samt sesam- och linfröbrödet som passar extra bra till asiatisk mat.Recepten är indelade i avsnitten Frukost, Middag, Fest och På väg. Dessutom finns många användbara praktiska tips och knep från fullblodsproffset Heléne till alla entusiastiska hemmabagare. Allt från hur man knådar, jäser, kryddar och gräddar degen till hur man förvarar, serverar och njuter av den egna skapelsen: det färdiga brödet.
”Jag har bakat mina recept tusen gånger och vet att de fungerar. Jag vet också vad folk frågar efter och vad de vill veta om bröd. Men det här är inte bara en receptbok, det är även en bok om mina ambitioner och tankar kring kombinationen bröd och mat, råvaror, kvalitet och så vidare. Förhoppningsvis kan den också inspirera läsaren till att baka egna spännande bröd utifrån mina grundrecept.”Heléne Johansson

Kärlek strömmar upp från sidorna i bageriägaren Heléne Johanssons snygga bakbok. Damernas värld

Kärlek strömmar upp från sidorna i bageriägaren Heléne Johanssons snygga bakbok. Damernas värld

Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2009-09-01 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Stefan Wettainen Formgivare: Mathias Forslund Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 136 Mått: 195 x 253 x 18 mm Vikt: 656 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174240665 (2009-09-01); Danskt band, 9789174244663 (2014-10-07)

Fler böcker av författaren

Bröd från Brunkebergs Bageri

Författare: Heléne Johansson
Fotograf: Stefan Wettainen
Provläs

Utgivningsdag: 2009-09-01
Recensionsdag: 2009-09-01

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Nästan lika viktigt som att brödet är gott och vackert är att man äter det i rätt sammanhang. Bröd och mat hör ihop och förhöjer varandra på samma sätt som mat och en passande dryck gör. Därför utgår Heléne Johansson från situationen och måltiden när hon presenterar sina allra godaste matbröd. Som frukt- och nötbrödet, ett optimalt bröd till dessertost, särskilt stark grönmögelost, och svartbrödet som passar till alla rätter där nubben har en självklar plats samt sesam- och linfröbrödet som passar extra bra till asiatisk mat.Recepten är indelade i avsnitten Frukost, Middag, Fest och På väg. Dessutom finns många användbara praktiska tips och knep från fullblodsproffset Heléne till alla entusiastiska hemmabagare. Allt från hur man knådar, jäser, kryddar och gräddar degen till hur man förvarar, serverar och njuter av den egna skapelsen: det färdiga brödet.
”Jag har bakat mina recept tusen gånger och vet att de fungerar. Jag vet också vad folk frågar efter och vad de vill veta om bröd. Men det här är inte bara en receptbok, det är även en bok om mina ambitioner och tankar kring kombinationen bröd och mat, råvaror, kvalitet och så vidare. Förhoppningsvis kan den också inspirera läsaren till att baka egna spännande bröd utifrån mina grundrecept.”Heléne Johansson

Kärlek strömmar upp från sidorna i bageriägaren Heléne Johanssons snygga bakbok. Damernas värld

Kärlek strömmar upp från sidorna i bageriägaren Heléne Johanssons snygga bakbok. Damernas värld

Visa mer

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2009-09-01 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Stefan Wettainen Formgivare: Mathias Forslund Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 136 Mått: 195 x 253 x 18 mm Vikt: 656 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174240665 (2009-09-01); Danskt band, 9789174244663 (2014-10-07)

Fler böcker av författaren