Matlexikonet
Köp bokenBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2015-12-23
Recensionsdag: 2016-01-07
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Vet du vad amuse bouche, quinoa, breiflabb, chipotle, barista och halva är? Var ordet barbecue har sitt ursprung? Känner du till Charles Emil Hagdahl? Paul Bocuse? Cajsa Warg? Erik ”Bullen” Berglund? Letar du efter recept på blinier? Kalmarlåda? Lemon curd? Biff Greta? Gazpacho? Vad består egentligen garnityren à la florentine, à la bordelaise och à la grecque av? Vad betyder blondera, blanchera och lardera?
Svaren på dessa frågor och många fler finns i Matlexikonet – en praktisk, innehållsrik och rolig bok om matkunskap och matbordets fröjder.
Boken är illustrerad med teckningar av Eva-Jo Hancock.
Birgit Hemberg var under många år redaktionschef på tidningen Allt om Mat och dessförinnan matjournalist på Dagens Nyheter. Hon har fått flera fina utmärkelser inom det gastronomiska området och lovord för utomordentliga insatser i främjandet av svensk matkultur. Hon har också medverkat i en rad kokböcker.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2016-01-07 Genre: Livsstil, hobby och fritid Originalutgåvans utgivningsår: 2007 Boktyp: lexikon, handböcker Thema-kod: Mat och dryck Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137129679 (2007-09-19); E-bok, epub2, 9789137144870 (2015-12-23)