Meze

Smårätter från Grekland och Libanon
Författare: Rena Salaman

Utgivningsdag: 2007-03-13
Recensionsdag: 2007-03-13

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

En grekisk eller libanesisk meze är antingen en enkel rätt serverad som den är eller en del av en större måltid. Det kan vara en liten tallrik oliver eller fetaost med olivolja och oregano, men det kan också vara något mer mättande som kebab med lamm eller kyckling.

Den grekiska matskribenten Rena Salaman älskar de här läckerheterna och berättar på ett personligt sätt hur man tillagar dem, från minsta tilltugg till en hel buffé.

I kapitlet Dipsåser och sallader kan du hitta krämig hummus, avsvalkande tzatziki och tabbouleh. Pröva på härliga recept i Ost och småpajer, som spanakotyropitta (spenat- och ostpaj) eller sambusak (kryddiga köttpajer).

En meze av Bönor och grönsaker är en fröjd, och en nyttig sådan. Bland favoriterna finns gigandes (stora vita bönor med vitlök och tomat), liksom vegetariska klassiker som falafel, dolmades (vindolmar) och imam bayildi (ugnsbakad aubergine med vitlök och tomat). 

Bland rätterna i Fisk och skaldjur märks färska musslor med saffran och citron, och grillade tonfiskspett, men vill du hellre ha Kött och fågel kan du pröva kycklingkebab eller keftedes (stekta köttbullar).

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2007-03-13 Genre: Livsstil, hobby och fritid Översättare: Maggie Andersson Originalutgåvans titel: Meze Originalutgåvans utgivningsår: 2006 Serie: BONNIER IMPACT Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 64 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789185605040 (2007-03-13)

Boken ingår i serien BONNIER IMPACT

Meze

Smårätter från Grekland och Libanon
Författare: Rena Salaman

Utgivningsdag: 2007-03-13
Recensionsdag: 2007-03-13

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

En grekisk eller libanesisk meze är antingen en enkel rätt serverad som den är eller en del av en större måltid. Det kan vara en liten tallrik oliver eller fetaost med olivolja och oregano, men det kan också vara något mer mättande som kebab med lamm eller kyckling.

Den grekiska matskribenten Rena Salaman älskar de här läckerheterna och berättar på ett personligt sätt hur man tillagar dem, från minsta tilltugg till en hel buffé.

I kapitlet Dipsåser och sallader kan du hitta krämig hummus, avsvalkande tzatziki och tabbouleh. Pröva på härliga recept i Ost och småpajer, som spanakotyropitta (spenat- och ostpaj) eller sambusak (kryddiga köttpajer).

En meze av Bönor och grönsaker är en fröjd, och en nyttig sådan. Bland favoriterna finns gigandes (stora vita bönor med vitlök och tomat), liksom vegetariska klassiker som falafel, dolmades (vindolmar) och imam bayildi (ugnsbakad aubergine med vitlök och tomat). 

Bland rätterna i Fisk och skaldjur märks färska musslor med saffran och citron, och grillade tonfiskspett, men vill du hellre ha Kött och fågel kan du pröva kycklingkebab eller keftedes (stekta köttbullar).

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2007-03-13 Genre: Livsstil, hobby och fritid Översättare: Maggie Andersson Originalutgåvans titel: Meze Originalutgåvans utgivningsår: 2006 Serie: BONNIER IMPACT Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 64 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789185605040 (2007-03-13)

Boken ingår i serien BONNIER IMPACT