Meze maritime

En matresa i turkiska vatten
Författare: Camilla Thulin, Uluc Telmen
Fotograf: Eric Josjö
Provläs

Utgivningsdag: 2009-08-04
Recensionsdag: 2009-08-04

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

I snart 10 års tid har Camilla Thulin och hennes man semesterseglat i den turkiska arkipelagen. Det var kärlek från första stund – det turkiska folket, miljön och maten var enastående. När hennes gode vän krögaren Uluc ”Bullen” Telmen så frågade om hon ville göra en bok om Turkiets kust och kost tillsammans med honom fanns därför ingen tvekan. Uluc själv brukar varje sommar hyra en gulet – den typiska turkiska motorseglaren av trä – och bjuda in vänner på en oförglömlig vecka kantad av smakupplevelser.
Meze maritime är en kulinarisk resa längs Turkiets kust. I boken blandas vackra miljöbilder och smakrika recept med personligt skrivna texter av Camilla Thulin. Här hittar du lockande beskrivningar av Bodrums vindlande gränder och färgsprakande basarer och besök på små fantastiska lokala restauranger där alla ingredienser är närodlade och menyerna styrs efter årstid och tillgång. Men här finns även anekdoter ur Turkiets historia och kultur – och en rejäl BBQ ombord på guleten M/S Fortuna.
Kort sagt ger blandningen av Ulucs bästa recept, Camillas reflektioner och de fantastiska mat- och miljöbilderna en lika god förutsättning för att laga gott som att bara drömma sig bort …
Exempel på recept i boken:- Kryddiga lammfärsspett- Potatissallad med mynta- Aubergine i yoghurt och tomat- Friterad blomkål med myntadipp- Ört- och spenatplättar- Grillad bläckfisk- Filodegslasagne med lammfärs och fetaost- Ris- och örtfyllda musslor- Baklava med pistagenötter
Bokens fotografier är tagna av Eric Josjö.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2009-08-04 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Eric Josjö Formgivare: Fia Ekenryd Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 160 Mått: 197 x 265 x 22 mm Vikt: 829 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174240405 (2009-08-04)

Fler böcker av författaren

Meze maritime

En matresa i turkiska vatten
Författare: Camilla Thulin, Uluc Telmen
Fotograf: Eric Josjö
Provläs

Utgivningsdag: 2009-08-04
Recensionsdag: 2009-08-04

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

I snart 10 års tid har Camilla Thulin och hennes man semesterseglat i den turkiska arkipelagen. Det var kärlek från första stund – det turkiska folket, miljön och maten var enastående. När hennes gode vän krögaren Uluc ”Bullen” Telmen så frågade om hon ville göra en bok om Turkiets kust och kost tillsammans med honom fanns därför ingen tvekan. Uluc själv brukar varje sommar hyra en gulet – den typiska turkiska motorseglaren av trä – och bjuda in vänner på en oförglömlig vecka kantad av smakupplevelser.
Meze maritime är en kulinarisk resa längs Turkiets kust. I boken blandas vackra miljöbilder och smakrika recept med personligt skrivna texter av Camilla Thulin. Här hittar du lockande beskrivningar av Bodrums vindlande gränder och färgsprakande basarer och besök på små fantastiska lokala restauranger där alla ingredienser är närodlade och menyerna styrs efter årstid och tillgång. Men här finns även anekdoter ur Turkiets historia och kultur – och en rejäl BBQ ombord på guleten M/S Fortuna.
Kort sagt ger blandningen av Ulucs bästa recept, Camillas reflektioner och de fantastiska mat- och miljöbilderna en lika god förutsättning för att laga gott som att bara drömma sig bort …
Exempel på recept i boken:- Kryddiga lammfärsspett- Potatissallad med mynta- Aubergine i yoghurt och tomat- Friterad blomkål med myntadipp- Ört- och spenatplättar- Grillad bläckfisk- Filodegslasagne med lammfärs och fetaost- Ris- och örtfyllda musslor- Baklava med pistagenötter
Bokens fotografier är tagna av Eric Josjö.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2009-08-04 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Eric Josjö Formgivare: Fia Ekenryd Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 160 Mått: 197 x 265 x 22 mm Vikt: 829 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174240405 (2009-08-04)

Fler böcker av författaren