Min äppelbok
inspirerande recept: från saft till brödBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2008-07-08
Recensionsdag: 2008-07-08
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Det är något speciellt med äpplen, och det är inte för inte som det stolta äpplet får stå som symbol för exemepvis kunskap och makt. Och när äpplet hamnar i händerna på mästerkonditorn Elisabeth Johansson så vankas det kulinariska äppelupplevelser utöver det vanliga. Smaka bara på det här: Kanelpaj med portvinsäppplen, saffransäppelkaka, äppelbaguetter, äppelsangria, kokosäpplen med vaniljglass... det är några av delikatesserna som väntar i den här boken. Elisabeth kan det här med att använda äpplet på rätt sätt, och hennes recept har alltid det där lilla extra. Det är lättlagat och fräscht och gärna ekologiskt här finns verkligen något för alla och alla tillfällen. De cirka 60 recepten spänner över områdena Saft & inkok, Bröd & bullar, Pajer & kakor, Drinkar & desserter, Kryddiga äpplen och är anpassade efter de äppelsorter vi odlar här i Norden. Insprängt i boken finns dessutom mängder med tips, råd, fakta och kuriosa om vår trädgårds juvel. Ögat får självklart också sin högtidsstund för boken är full av Joel Wåreus härligt vackra miljö- och receptbilder som ofelbart får munnen att vattnas och äppelplockarfingrarna att klia.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2008-07-08 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Joel Wåreus Formgivare: Petra Waldersten Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 128 Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789100115296 (2008-07-08)