Montignacs svenska kök
75 inspirerande recept med lågt glykemiskt indexBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2004-09-08
Recensionsdag: 2004-09-08
Mediakontakt: Annelie Eldh
Fransmannen Michel Montignac är välkänd för oss genom sin väl beprövade metod att gå ner i vikt. Han förkastar alla traditionella bantningsmetoder där det är kaloriräkning som gäller. Han säger att problemet är inte att vi äter för mycket utan att vi äter fel. Han menar att västvärlden har minskat sitt kaloriintag med 3540 procent under de senaste femtio åren men antalet feta människor har ökat med 400 procent. Därför ligger inte problemet i hur mycket kalorier eller fett vi äter utan i hur mycket dåliga kolhydrater vi sätter i oss. Det vill säga de kolhydrater som får insulinproduktionen att öka och blodsockerhalten att skjuta i höjden. Det är kolhydraterna med lågt glykemiskt index (GI) vi ska satsa på. På så sätt känner vi oss mätta längre och frestas inte att småäta mellan måltiderna. Effekten blir en låg och jämn blodsockernivå som gör att kroppen förbränner mer fett och lagrar desto mindre. Bra kolhydrater tillsammans med grönsaker, frukt, nyttig fisk, mycket protein samt lite fett leder till ett friskare och sundare liv. Cathrine Schück har vid besök hos Montignac och genom ständig kontakt fått klartecken att ge ut en samling egna recept inspirerade av hans metod, Montignacs svenska kök, det vill säga med råvaror som är vanliga här. Hon bjuder på 75 fantastiska vardagsrecept som ska underlätta livet i alla avseenden för oss som gärna äter gott men kanske lite fel och därför inte mår så bra som vi borde. Utöver rena recept som omspänner snacks och smårätter, måltider med lågt GI, kolhydratmiddagar utan fett och efterrätter finns massor av tips på lämplig frukost, lunch på restaurang, mellanmål och utflyktsmat, middag på krogen.
Cathrine Schück arbetar som kock, matskribent, författare och kostrådgivare. Hennes senaste bok heter Helt naturligt. Mat med lågt GI. Under vintern-våren 2004 syns hon mycket i TV4:s Nyhetsmorgon, dels med middagstips (tillsammans med Claes Hultling), dels som stödperson och rådgivare åt en man som bantar enligt Montignacmetoden. Han tävlar mot en person som använder konventionell bantning. Målet är att på 10 veckor gå ner 10 kg!
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2004-09-08 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Albert Håkansson Formgivare: Anders Timrén Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 160 Mått: 175 x 242 x 21 mm Vikt: 657 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137125916 (2004-09-08)