Niklas smaker
Beställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2008-05-28
Recensionsdag: 2008-05-28
Mediakontakt: Annelie Eldh
Om det är något här i världen som har räddat mig från fördärvet, så är det mitt smaksinne. Smaken är mitt allt mitt jobb, min vardag, min passion. En av mina första riktiga smakupplevelser hade jag när jag som 17-åring för första gången i mitt liv var på en trestjärnig restaurang. Till dessert fick jag en helt gudomlig citrontarte efter den kvällen var jag helt säker på att det var just kock jag skulle bli! Vi känner redan till tv-kocken och restaurangägaren Niklas Ekstedt, men den här gången får vi lära känna den passionerade matdyrkaren och smakfantasten Niklas. Här får vi får följa med honom på en upptäcktsfärd bland spännande smaker och närodlade råvaror: citron, tomat, dill, pepparrot och skogsbär. Niklas visar oss vilka fantastiska smakupplevelser som finns rakt framför näsan på oss, om vi bara ser efter. Niklas smaker innehåller recept för helg och vardag massvis av läckra rätter för nyfikna smaksinnen, ivriga att testa något nytt. Här bjuds det bland annat på lammstek med tomat och rosmarin, på halstrad gös med pepparrot och på hallonmaräng. Och så får vi givetvis ta del av Niklas egna tankar kring de olika smakerna. Kort och gott här får vi veta allt om Niklas smaker. Låt er väl smaka! Niklas Ekstedt är en av de populäraste kockarna på svensk tv. Han är uppvuxen i Åre där han gick på restauranggymnasium. Därefter praktiserade han hos Charlie Trotter i Chicago och arbetade hos Alain Ducasse i Paris och hos Pierre André i Köpenhamn. När han var 21 öppnade han egen restaurang i Helsingborg. Ett år senare utsågs den till årets bästa affärskrog. Niklas är i dag 29 år och driver restauranger i Viken och i Torekov i Skåne och öppnade hösten 2007 också restaurangen 1900 i Stockholm.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2008-05-28 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Helén Pe Formgivare: Helena Ullstrand Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 176 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137131344 (2008-05-28)