Soppor, bröd & röror
Beställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2006-09-27
Recensionsdag: 2006-09-27
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Efter den storartade succén hösten 2005 med Två systrars söta återkommer nu Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman med Soppor, bröd & röror. Det är en vackert illustrerad bok – fotografen heter Helén Pe – med massor av härliga recept på bra mat för både vardag och fest. I boken ges förslag på hur man kan sätta samman en måltid, men det är inget som hindrar att man komponerar efter eget tycke och smak. Och med 30 sopprecept, 30 brödrecept och 40 recept på röror är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga. Rörorna kan naturligtvis också ätas till mycket annat än soppa, och bröden passar även till frukost, till lunch eller till middag med kött eller fisk. Och varför inte komplettera med en smaskig efterrätt ur Två systrars söta till en hel meny?Bland de aptitretande sopporna finns exempelvis renskavssoppa med kantareller, vitlöks- och mandelsoppa, soppa på vita bönor med citron, tomatsoppa med chili och aprikoser, rucola- och olivsoppa med parmesan, kronärtskockssoppa med mascarpone, kastanjesoppa, orientalisk linssoppa, musselsoppa, majssoppa med sweet chili, laxsoppa med rotfrukter och dill, indisk kycklingsoppa med spenat och russin, gulaschsoppa, cajun chowder samt blomkålssoppa med rostade focacciasmulor och prosciutto.Av de många frestande brödsorterna kan nämnas klassiker som vörtbröd, sirapslimpa, pumpernickel, knäckebröd och kavring. Senare års favoriter finns förstås också med: vetetortillas, pretzels, pitabröd, parmesankex, morotsbullar, bagels, grova baguetter, grissini, focaccia och ciabatta.Med i boken finns dessutom recept på en lång rad fräscha röror som också gör sig bra som pålägg på smörgåsar och snittar eller som dipsås, till exempel feta- och olivröra, örtkeso, tomatsalsa, tapenade med fikon, svamp- och ädeloströra, nöt- och fröröra, honungssenap, hasselnöts- och parmesanröra, ärt- och pepparrotsröra, chèvreröra med sultanrussin och honung, böndip, bacon- och lökröra samt guacamole med mango och rostade solrosfrön.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2006-09-27 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Helén Pe Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 96 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137129051 (2006-09-27); Danskt band, 9789174241136 (2010-09-14)