Ätbart
Beställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2000-09-27
Recensionsdag: 2000-09-27
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Höstens stora satsning på Nationalmuseum är Ätbart, en utställning om hur maten och måltiden skildrats i konsten från 1500 och fram till idag. I samband härmed ger Forum och Nationalmuseum ut en rikt illustrerad essäsamling. Mat och måltider har i alla tider varit ett av de främsta motiven i konsten, samtidigt som måltiden utvecklats till ett konstverk i sig. I denna fascinerande och rikt illustrerade bok skildrar fem framstående konstvetare matens roll i konsten och måltidens scenografi och innehåll, från 1500-talet och fram till i dag. Här behandlas nederländska måltidsstilleben och deras rika symbolik, popkonstens syn på mat och ätande i konsumtionssamhället, hur det dukade bordets rekvisita utformats under historiens gång, måltidens betydelse i det religiösa måleriet och vad vi ätit till fest och till vardags under olika epoker. I ett särskilt kapitel, Ätbar konstart, presenterar mästerkocken Örjan Klein ett trettiotal nya, läckra recept som inspirerats av olika konstverk.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2000-09-27 Genre: Livsstil, hobby och fritid Omslagsformgivare: Arne Öström Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 168 Mått: 197 x 268 x 16 mm Vikt: 753 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137116938 (2000-09-27)