Den stora matresan
ProvläsBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2011-11-15
Recensionsdag: 2011-11-29
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Vad finns det för mat i Sverige? I Den stora matresan reser Per Morberg land och rike runt i jakt på den traditionella svenska kokkonsten. Från Lappland i norr till Skåne i söder möter han människor med stor kunskap om traktens mattraditioner, han letar upp de bästa och mest karakteristiska råvarorna och hittar gömda och glömda recept. Utifrån varje landskaps specialiteter komponerar han sedan egna rätter och ger oss Sverige på ett fat - à la Morberg. Boken utgår från tv-serien med samma namn som sänds i TV4 i höst.
Ur resedagboken:
Den 27 februariGänget samlar ihop sig i matsalen för att diskutera dagens upplägg. Morgonkaffet är återigen för svagt för min svårväckta fjollträskhjärna. Idag ska vi hämta mandelpotatis hos en odlare och åka hem till ett par som kan laga skedpalt. Vi ska också träffa en matkunnig samekvinna från Jokkmokk som har med sig hjortron och kvanne.I flera dagar har jag funderat på samer och mitt eget ursprung. Min mors mormors far, eller något sådant, var sydsame och hette Salomon Salomonsson. Jag önskar att jag visste mer om samisk kultur och hade fått ta del av några av gammelmorfars fars kunskaper. Det enda jag ärvt är det samiska utseendet. Enligt gamla uppslagsverk har "lappen höga kindben, svart stripigt hår och är allmänt opålitlig". Det stämmer ju utmärkt bra på mig!
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2011-11-29 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Martin Löf Thema-kod: Mat och dryck Mått: 233 x 288 x 21 mm Vikt: 1265 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174242171 (2011-11-15)