Dukandieten

Ät gott och gå ner i vikt med den beprövade proteinmetoden
Författare: Dr Pierre Dukan

Utgivningsdag: 2012-01-03
Recensionsdag: 2012-01-03

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Vill du snabbt gå ner i vikt? Vill du behålla den livet ut? Vill du äta gott och slippa vara hungrig? Gör som Jennifer Lopez, Kate Middleton och 5 miljoner fransmän: prova succémetoden Dukandieten!
Den franske läkaren Pierre Dukan upptäckte för 35 år sedan att hans överviktiga patienter nådde häpnadsväckande resultat genom att äta rena proteiner som kött, fisk, skaldjur och fettsnåla mjölkprodukter. De inledde med att avstå från frukt, grönt och kolhydrater för att sedan släppa den strikta dieten och varva proteinintaget med valfri kost.
Teorin bakom dieten handlar om att kroppen behöver proteiner för att bygga upp muskler och att det tar längre tid för kroppen att bryta ner proteiner än till exempel kolhydrater. Det gör att man håller sig mätt länge.
Metoden, som står på vetenskaplig och väl beprövad grund, omfattar recept, matlistor och peppande råd och är indelad i 4 steg:Steg 1: Attackfasen. Ät obegränsat av 72 proteinrika födoämnen, till exempel nöt- och kalvkött, ägg och osötad yogurt.Steg 2: Omväxlingsfasen. Fortsätt äta proteinrik mat och addera upp till 28 olika grönsaker.Steg 3. Förstärkningsfasen. Lägg till frukt, bröd, ost och kolhydrater. Unna dig några festmåltider!Steg 4: Stabiliseringsfasen. Ät vad du vill genom att följa 3 enkla regler. En dag i veckan ska vara en ren proteindag.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2012-01-03 Genre: Livsstil, hobby och fritid Översättare: Anna Olsson Originalutgåvans titel: Je ne sais pas maigrir Originalutgåvans utgivningsår: 2000 Omslagsformgivare: Anders Timrén Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 256 Mått: 160 x 235 x 22 mm Vikt: 579 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174242201 (2012-01-03)

Dukandieten

Ät gott och gå ner i vikt med den beprövade proteinmetoden
Författare: Dr Pierre Dukan

Utgivningsdag: 2012-01-03
Recensionsdag: 2012-01-03

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Vill du snabbt gå ner i vikt? Vill du behålla den livet ut? Vill du äta gott och slippa vara hungrig? Gör som Jennifer Lopez, Kate Middleton och 5 miljoner fransmän: prova succémetoden Dukandieten!
Den franske läkaren Pierre Dukan upptäckte för 35 år sedan att hans överviktiga patienter nådde häpnadsväckande resultat genom att äta rena proteiner som kött, fisk, skaldjur och fettsnåla mjölkprodukter. De inledde med att avstå från frukt, grönt och kolhydrater för att sedan släppa den strikta dieten och varva proteinintaget med valfri kost.
Teorin bakom dieten handlar om att kroppen behöver proteiner för att bygga upp muskler och att det tar längre tid för kroppen att bryta ner proteiner än till exempel kolhydrater. Det gör att man håller sig mätt länge.
Metoden, som står på vetenskaplig och väl beprövad grund, omfattar recept, matlistor och peppande råd och är indelad i 4 steg:Steg 1: Attackfasen. Ät obegränsat av 72 proteinrika födoämnen, till exempel nöt- och kalvkött, ägg och osötad yogurt.Steg 2: Omväxlingsfasen. Fortsätt äta proteinrik mat och addera upp till 28 olika grönsaker.Steg 3. Förstärkningsfasen. Lägg till frukt, bröd, ost och kolhydrater. Unna dig några festmåltider!Steg 4: Stabiliseringsfasen. Ät vad du vill genom att följa 3 enkla regler. En dag i veckan ska vara en ren proteindag.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2012-01-03 Genre: Livsstil, hobby och fritid Översättare: Anna Olsson Originalutgåvans titel: Je ne sais pas maigrir Originalutgåvans utgivningsår: 2000 Omslagsformgivare: Anders Timrén Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 256 Mått: 160 x 235 x 22 mm Vikt: 579 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174242201 (2012-01-03)