Annas mat
ProvläsBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2015-09-08
Recensionsdag: 2015-09-22
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Sveriges kokboksdrottning, Anna Bergenström, kommer äntligen med sin nya uppdaterade och helt omgjorda Annas mat. Mer än 200 nya recept, nya stämningsfulla och inspirerande matbilder av dottern Fanny och Nisse Peterson och ännu fler av Annas tips och goda råd – allting presenterat på hennes mycket personliga och pedagogiska sätt. Det som får oss alla att känna oss så duktiga i köket!
Receptklassiker som följt boken genom åren blandas med det allra senaste på matfronten. Här finns både den lättlagade vardagsmaten och den lyxiga och lite mer tidskrävande festmaten, här finns salladerna, sopporna, desserterna och här finns de härliga hembakade bröden. Som alltid när det gäller Anna Bergenström så flödar matkunskapen och inspirationen!
"Denna baskokbok är verkligen något utöver det vanliga med sina enkla och pedagogiska recept, som många gånger även är hälsosamma och har skapats med miljön i tanke. Här hittar man raffinerade och läckra maträtter, desserter, bröd och kakor med inslag av såväl klassisk svensk husmanskost som av rätter från världens alla hörn. Här ryms även avsnitt om konservering och menyförslag, samt en inblick i Bergenströms eget kök. Annas mat har verkligen något för alla, oavsett om man är nybörjare eller van hemmakock." Linda Ljungskog, BTJ
"Denna baskokbok är verkligen något utöver det vanliga med sina enkla och pedagogiska recept, som många gånger även är hälsosamma och har skapats med miljön i tanke. Här hittar man raffinerade och läckra maträtter, desserter, bröd och kakor med inslag av såväl klassisk svensk husmanskost som av rätter från världens alla hörn. Här ryms även avsnitt om konservering och menyförslag, samt en inblick i Bergenströms eget kök. Annas mat har verkligen något för alla, oavsett om man är nybörjare eller van hemmakock." Linda Ljungskog, BTJ
"Om man jämför utgåvorna kan man säga att den både åldras med värdighet och får nytt och inte sällan exotiskt blod för varje utgåva. För varje ny version har det gröna, ekologiska och Kravmärkta anslaget blivit allt tyngre. Det höga kravet på kvalitet i kokboken är ingalunda förändrat. Förutom recepten är det just Annas milda och varsamma röst som slussar oss fram i kokkonstens alla glädjeämnen och nya upptäckter som gör boken så värdefull. Annas mat är ett stöd i köket för såväl nybörjaren som för den som lagat mat ett helt liv. För den förra för det pedagogiska anslaget, för den senare som en vänlig inspiratör när matidéerna tryter." Stefan Nilson, NA
"Vågar inte ens gissa under hur många granar Anna Bergenströms nyutgåva av klassikern Annas mat kommer att ligga. Helt klart ligger det minst en hemma hos oss." Svante Öquist, Elle Interiör
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2015-09-22 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Fanny Bergenström, Nisse Peterson, Björn Lindberg Formgivare: Annika Lyth Thema-kod: Mat och dryck Mått: 195 x 237 x 37 mm Vikt: 1758 g Format (utgivningsdatum): Halvklotband, 9789174242461 (2012-10-18); Inbunden, 9789174244939 (2015-09-08)