Semester

Från försommarfest till kräftskiva
Fotograf: Ulrika Pousette

Utgivningsdag: 2014-04-29
Recensionsdag: 2014-05-06

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också till maten som du lätt snor ihop i det lilla sommarköket – perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön eller campingplatsen, där köket är litet eller nästintill obefintligt. Till sommarens stora kalas får du hjälp med planering, åtgång och den goda buffématen. Recepten hjälper dig också att förvandla säsongens primörer och bär till goda inläggningar och marmelad eller saft. Till svensk sommar hör ju som bekant både sol och regn och därför finns det mat som passar för såväl soliga som regniga dagar. Boken är full av soppor, sallader, såser och röror, grillat, bakat och efterrätter, allt visat på bedårande sommarbilder! Men det är inte bara mat i boken utan också en hel del tips och trix, som hur du gör en praktisk picknickfilt så att du inte blir blöt i baken på utflykten. Så slå dig ner i bersån med ett glas nygjord hallonsaft och en kardemummabulle och njut! Stora kalas – Grillparty – Midsommarafton – Picknick på stranden – Saftkalas – Sommar på burk – Soliga dagar – Regniga dagar – Skördetid – Det lilla sommarköket – Kräftskiva

"En semestermanual för alla oss utbrända som ger upp redan vid solstolsuppvecklandet. Med instruktiv retropedagogik leds vi genom sommarens oundgängliga ritualer, från släktkalasbuffén via lata läckra sallader till en anslående kräftmartini." Måltidsakademien
"En semestermanual för alla oss utbrända som ger upp redan vid solstolsuppvecklandet. Med instruktiv retropedagogik leds vi genom sommarens oundgängliga ritualer, från släktkalasbuffén via lata läckra sallader till en anslående kräftmartini." Måltidsakademien
Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2014-05-06 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Ulrika Pousette Formgivare: Emilie Crispin Ekström Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 176 Mått: 222 x 287 x 20 mm Vikt: 979 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174243833 (2014-04-29)

Fler böcker av författaren

Semester

Från försommarfest till kräftskiva
Fotograf: Ulrika Pousette

Utgivningsdag: 2014-04-29
Recensionsdag: 2014-05-06

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också till maten som du lätt snor ihop i det lilla sommarköket – perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön eller campingplatsen, där köket är litet eller nästintill obefintligt. Till sommarens stora kalas får du hjälp med planering, åtgång och den goda buffématen. Recepten hjälper dig också att förvandla säsongens primörer och bär till goda inläggningar och marmelad eller saft. Till svensk sommar hör ju som bekant både sol och regn och därför finns det mat som passar för såväl soliga som regniga dagar. Boken är full av soppor, sallader, såser och röror, grillat, bakat och efterrätter, allt visat på bedårande sommarbilder! Men det är inte bara mat i boken utan också en hel del tips och trix, som hur du gör en praktisk picknickfilt så att du inte blir blöt i baken på utflykten. Så slå dig ner i bersån med ett glas nygjord hallonsaft och en kardemummabulle och njut! Stora kalas – Grillparty – Midsommarafton – Picknick på stranden – Saftkalas – Sommar på burk – Soliga dagar – Regniga dagar – Skördetid – Det lilla sommarköket – Kräftskiva

"En semestermanual för alla oss utbrända som ger upp redan vid solstolsuppvecklandet. Med instruktiv retropedagogik leds vi genom sommarens oundgängliga ritualer, från släktkalasbuffén via lata läckra sallader till en anslående kräftmartini." Måltidsakademien
"En semestermanual för alla oss utbrända som ger upp redan vid solstolsuppvecklandet. Med instruktiv retropedagogik leds vi genom sommarens oundgängliga ritualer, från släktkalasbuffén via lata läckra sallader till en anslående kräftmartini." Måltidsakademien
Visa mer

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2014-05-06 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Ulrika Pousette Formgivare: Emilie Crispin Ekström Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 176 Mått: 222 x 287 x 20 mm Vikt: 979 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174243833 (2014-04-29)

Fler böcker av författaren