Delicious
Bakverk för en godare höst och vinter Köp boken ProvläsBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2014-08-19
Recensionsdag: 2014-09-02
Mediakontakt: Charlotta Larsson
”Visst är det väl något magiskt med våra svenska årstider? Själv tycker jag nog allra bäst om hösten, för det är verkligen bakningens tid. Då bakar vi den där pajen på säsongens äpplen och päron, då träffar vi vänner och släkt och fikar och då bekämpar vi höstrusk och snö med choklad och citrus. I varje fall är det så för mig. Jag kan tydligt se att det är höst genom att titta på vilka råvaror jag använder. Då handlar det mycket om äpplen, päron, choklad, apelsiner och nötter. Och med dem går det att göra riktigt goda sötsaker. Hembakat är njutning och mys i en perfekt kombo. Och om vi fikade mer tillsammans skulle vi bli lyckligare! Därför har jag gjort en bakbok som innehåller mina favoriter. Det är klassiska svenska bakverk som småkakor och bullar, men också en del amerikanskinspirerat som har allt och lite till. Och sedan ville jag ta med några bakverk från min barndom. Och så kunde jag förstås inte låta bli att göra ett kapitel med några av mina bästa julsötsaker. Så gott och mysigt. Eller helt enkelt delicious!” Den mästerlige konditorn Roy Fares är tillbaka med ännu en bok full av oemotståndliga godsaker. Här bullar han upp med småkakor, vetebröd, mazariner, cheesecakes och pajer. Men även lite ovanligare delikatesser som till exempel apple fritters, lemon bars och en hästtårta(!). Roy bjuder dessutom på sina bästa recept på julens sötebröd, så att vi på bästa sätt kan baka och njuta oss igenom hösten och vintern.
"Mandelpajer med likörpäron?
En klassiker som
vaniljhjärtan? Eller vad sägs
om knäck med mandelchoklad?
Konditorn och bagaren Roy
Fares är tillbaka och släpper
nu sin tredje bok Delicious
– bakverk för en godare
höst och vinter.
Och visst är allt delicious.
Roy Fares följer säsongerna
och inleder boken med
godsaker på äpple och
päron, fixar chokladmys
på senhösten och avslutar
med härlig julinspiration.
Jag har alltid
gillat att Fares
blandar enkelhet
med den
lyxigaste tvisten,
och den
här boken är
ytterligare ett
exempel på att det inte
är så svårt att förvandla
köket till ett eget bageri
och göra både hösten och
vintern godare – precis
som Fares lovar. Att han
pedagogiskt visar svårare
moment i en bildserie är
ett plus. Enda minuset är
att ugnstemperaturerna är
angivna för varmluftsugn,
men kolla i inledningen
så finns en vägledning till
ugnar som inte har den
funktionen."
Skånska Dagbladet
Delicious, titeln säger väl allt? Roy Fares bok är fullproppad med smaskiga tårtor, kakor, pajer och desserter. Nya boken satsar på höst och vinter, och bagaren/konditorn Roy visar vad man kan baka på säsongens råvaror och kryddor. Knäckig fransk mandelkaka, frasig päronkaka med After eight, pistasch kakor och saffransbullar – man vill baka allt!
Sköna Hem
... Roy Fares har uppenbarligen
också han öga för det goda i livet.
Nu har han gett ut ännu en kokbok
fylld med läckerheter. Denna gång
handlar det om bakverk för en godare
höst och vinter, i en bok med
den löftesrika titeln Delicious.
Redan i förordet förkunnar han
att hösten är en fantastisk tid för
bakning och att han hoppas kunna
ljusa upp de mörkare årstiderna
med sin bok.
Japp, där har han dubbelrätt.
Vem blir inte åtminstone lite gladare
av godbitar som choklad- och
päronpaj, fransk chokladkräm,
hembakta ballerinakex och citronmarängtårta?
Roy Fares fixar
nya gottesensationer hela vägen
från sensommarens första äppelkakor
till julens pepparkaksvarianter
och en sagolik nyårstårta.
Mmmmmm... Hösten må vara
en allt mörkare årstid, den har
ändå sina helt klart goda sidor!
Filipstads tidning
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2014-09-02 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt Formgivare: Elina Grandin Thema-kod: Bakning Antal sidor: 176 Mått: 200 x 266 x 21 mm Vikt: 851 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174244229 (2014-08-19); Danskt band, 9789174245776 (2016-04-19)