Street food

en introduktion
Författare: Mange Schmidt
Fotograf: Stefan Wettainen
Provläs

Utgivningsdag: 2014-09-09
Recensionsdag: 2014-09-23

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Hiphopparen och amatörkocken Mange Schmidt lagar street food från grunden med kärleksfullt handlag och schysta råvaror. Nu tar han svenska klassiker som strömmingsmacka och tunnbrödsrulle och älskade immigranter som falafel och dumplings till nya uppdaterade höjder. I boken finns cirka 60 recept fördelade på 15 klassiska rätter från hela världen. Mange Schmidt guidar dig genom hela tillagningsprocessen, går lugnt och metodiskt igenom varje moment och lär dig baka perfekta hamburgerbröd, göra egen ketchup, rulla falafelbollar, grädda tacoskal, mala egen köttfärs, fritera pommes frites, rosta lök, slå en majonnäs och mycket mer. Det här är snabbmat i finkostym och resultatet kommer nästan att få dig att börja gråta. Så gott blir det!Matskribenten, kokboksförfattaren och krogrecensenten Jonas Cramby kompletterar med anekdoter och kuriosa från gatuköksmatens underbara värld. Rätterna:GourmetrulleDumplingsFish & chipsPizzaKebabCheeseburgareKaribisk kyckling rotiBáhn mìStrömmingsmackaAdanatallrikTacosFalafelSouthern fried chickenSeekh kebab rollKorv i baguette

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2014-09-23 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Stefan Wettainen Formgivare: Pär Wickholm Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 128 Mått: 201 x 267 x 16 mm Vikt: 649 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174244243 (2014-09-09)

Street food

en introduktion
Författare: Mange Schmidt
Fotograf: Stefan Wettainen
Provläs

Utgivningsdag: 2014-09-09
Recensionsdag: 2014-09-23

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Hiphopparen och amatörkocken Mange Schmidt lagar street food från grunden med kärleksfullt handlag och schysta råvaror. Nu tar han svenska klassiker som strömmingsmacka och tunnbrödsrulle och älskade immigranter som falafel och dumplings till nya uppdaterade höjder. I boken finns cirka 60 recept fördelade på 15 klassiska rätter från hela världen. Mange Schmidt guidar dig genom hela tillagningsprocessen, går lugnt och metodiskt igenom varje moment och lär dig baka perfekta hamburgerbröd, göra egen ketchup, rulla falafelbollar, grädda tacoskal, mala egen köttfärs, fritera pommes frites, rosta lök, slå en majonnäs och mycket mer. Det här är snabbmat i finkostym och resultatet kommer nästan att få dig att börja gråta. Så gott blir det!Matskribenten, kokboksförfattaren och krogrecensenten Jonas Cramby kompletterar med anekdoter och kuriosa från gatuköksmatens underbara värld. Rätterna:GourmetrulleDumplingsFish & chipsPizzaKebabCheeseburgareKaribisk kyckling rotiBáhn mìStrömmingsmackaAdanatallrikTacosFalafelSouthern fried chickenSeekh kebab rollKorv i baguette

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2014-09-23 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Stefan Wettainen Formgivare: Pär Wickholm Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 128 Mått: 201 x 267 x 16 mm Vikt: 649 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174244243 (2014-09-09)