Street food
en introduktion ProvläsBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2014-09-09
Recensionsdag: 2014-09-23
Mediakontakt: Charlotta Larsson
Hiphopparen och amatörkocken Mange Schmidt lagar street food från grunden med kärleksfullt handlag och schysta råvaror. Nu tar han svenska klassiker som strömmingsmacka och tunnbrödsrulle och älskade immigranter som falafel och dumplings till nya uppdaterade höjder. I boken finns cirka 60 recept fördelade på 15 klassiska rätter från hela världen. Mange Schmidt guidar dig genom hela tillagningsprocessen, går lugnt och metodiskt igenom varje moment och lär dig baka perfekta hamburgerbröd, göra egen ketchup, rulla falafelbollar, grädda tacoskal, mala egen köttfärs, fritera pommes frites, rosta lök, slå en majonnäs och mycket mer. Det här är snabbmat i finkostym och resultatet kommer nästan att få dig att börja gråta. Så gott blir det!Matskribenten, kokboksförfattaren och krogrecensenten Jonas Cramby kompletterar med anekdoter och kuriosa från gatuköksmatens underbara värld. Rätterna:GourmetrulleDumplingsFish & chipsPizzaKebabCheeseburgareKaribisk kyckling rotiBáhn mìStrömmingsmackaAdanatallrikTacosFalafelSouthern fried chickenSeekh kebab rollKorv i baguette
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2014-09-23 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Stefan Wettainen Formgivare: Pär Wickholm Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 128 Mått: 201 x 267 x 16 mm Vikt: 649 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174244243 (2014-09-09)