Chili
222 sorter att odla och äta ProvläsBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2018-03-19
Recensionsdag: 2018-04-02
Mediakontakt: Hanna Lundkvist
Du kan odla chili för skönheten, för smaken, eller för att det är trendigt – och roligt! Eller allt på en gång.
Intresset för att odla och äta chili har ökat explosionsartat. Alla vill odla chili. Det är lätt att förstå för chili är rolig att odla och ger stor skörd, även om den kan vara krävande i det nordiska klimatet. Och det bästa av allt är att det finns mängder av sorter att prova – allt ifrån de allra hetaste sorterna som Trinidad Moruga Scorpion och Carolina Reaper till milda sorter som Jimmy Nardello och Padron.
Här presenteras utförligt 222 olika sorter med odlingstips, bild och smakguide. Eva Robild och Kerstin Rosengren är två hängivna chiliodlare som visar dig grunderna i chiliodling i nordiskt klimat, från sådden under vinterhalvåret till flytten ut och sommarens skötsel och skörd.
Vi får också lära oss hur man håller en chiliprovning där man går från den svagaste till den starkaste. Men chili handlar inte bara om styrka. Vissa sorter kan också ha oanade nyanser av citron eller ananas. Författarna ger också tips på hur du kan ta hand om och förvara chilin och recept på heta såser och maträtter.
Inspireras du också att odla och äta din egen chili, troligtvis det hetaste du kan göra just nu.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2018-04-02 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Pernilla Bergdahl Formgivare: Klas Kihlberg Thema-kod: Trädgårdsskötsel Mått: 201 x 267 x 27 mm Vikt: 1081 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174246346 (2018-03-19)