Grilla Grönt
Köp bokenBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2018-04-24
Recensionsdag: 2018-05-08
Mediakontakt: Sofia Heurlin
Grön mat är numera en självklarhet i vår matlagning. Nu är det dags att låta grönsakerna spela huvudrollen även på grillen. Grillade grönsaker är nämligen inte längre enbart ett tillbehör – och långt mycket mer än brända lök- och paprikaspett och foliebakad banan.
En grillad grönsak kan vara en matig och läcker huvudingrediens eller ett tillbehör, den kan utgöra basen i en underbar röra eller soppa med en doft av grillat, eller skillnaden mellan god och otroligt god Baba ganouj – möjligheterna är närmast oändliga.
I den här boken får du mer än 80 recept på allt från snabbt halstrade primörer till indirekt grillade rotfrukter, bakade pajer och matiga gratänger, efterrätter, röror och tilltugg. Allt tillagat på grillen. Här finns något för alla – nybörjaren och grillveteranen – samlat i den enda grillboken du behöver i sommar. Vad sägs till exempel om Grillad kålrot med smör och mandel, eller Kronärtskocka med mynta och citron? Boken innehåller även menyer med förslag till stora och små middagar tillagde på grillen under bar himmel.
Dessutom innehåller boken en praktisk grillskola med allt du funderat på kring indirekt, direkt och cirkulär grillning, inklusive konsten att tända grillen och guide till hur du väljer rätt grill: kol- gasol,- eller elgrill. Och ska det vara briketter eller kol?
Att grilla är ett ursprungligt och härligt sätt att laga mat och nu kan du även grilla grönt med fantastiskt resultat, utan att kompromissa med vare sig smaklökar eller vrålhunger!
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2018-05-08 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Per Ranung Thema-kod: Matlagning med särskilda prylar, redskap, tekniker Antal sidor: 192 Mått: 178 x 247 x 23 mm Vikt: 729 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174248180 (2018-04-24)