Mat på en plåt
Smarta middagar och andra enkla ugnsrätter Köp bokenBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2020-09-03
Recensionsdag: 2020-09-03
Mediakontakt: Charlotta Larsson
Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.
Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött, fisk och fågel. Här finns också bröd som kan användas till både varma och fyllda mackor, eller till stora brytbröd. Pizza med olika fyllningar är en självklarhet, och till det stora kalaset kan du välja bland några härliga kakor bakade i långpanna. Och varför inte göra en hemgjord müsli när ugnen ändå är varm. Det är både gott och smart för miljön!
Rätterna präglas av Tareq Taylors sunda och smakrika måltidstänk: Bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras och blir till läckra middagar med kryddor från hela världen.
5 frågor till Tareq
Varför just mat på en plåt?
Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att laga mat! Några minuters förberedelser av ingredienserna, lägg dem på en plåt eller i en form och låt ugnen göra resten av jobbet!
Vad är fördelen med den här typen av matlagning?
Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. En annan fördel är att smakerna fördjupas i ugnen.
Tar det inte lång tid att laga mat i ugnen?
I vissa recept är det just den långa tillagningen som är grejen. In med plåten i ugnen på morgonen och ta ut den på kvällen när det är dags att äta middag. Under tiden kan du göra helt andra saker!
Du är ju känd för att gilla kryddor från hela världen, har du några favoriter?
Jag brinner lite extra för smakerna från Mellanöstern, som kommer från spiskummin, sumak, kanel, mynta, bladpersilja, saffran, granatäppelkärnor … Även det asiatiska gillar jag helskarpt med chili, lime, ingefära, fisksås, koriander och jordnötter.
Finns det något lite oväntat i boken?
Kanske klassikern varma mackor, som jag har gjort i flera uppdaterade varianter. Jag lovar att de kommer att piffa upp fredagsmyset rejält!
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2020-09-03 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Peter Carlsson Originalutgåvans titel: Mat på en plåt Originalutgåvans utgivningsår: 2018 Thema-kod: Kokböcker: kända kockar och krogar Antal sidor: 160 Mått: 174 x 226 x 15 mm Vikt: 480 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174248760 (2018-10-15); E-bok, pdf, 9789174248692 (2018-10-15); Danskt band, 9789178871742 (2020-09-03)