Mandelmanns söta

recept och baktankar från Djupadal Köp boken Provläs

Utgivningsdag: 2019-04-16
Recensionsdag: 2019-04-16

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Söta bakverk och andra godsaker har en självklar plats i självhushållet hos Marie och Gustav Mandelmann på Djupadal. Som allt annat på gården följer det söta årstidernas gång. Bland de cirka 70 recepten i den här boken finns bland annat nyårsdagens wienerbröd, vårens kräm kalvamell, sommarens lavendelbiskvier, höstens äppelmunkar och julens favoritkakor bonkisar. Allting bakas eller tillreds på det som odlingarna och djuren bjuder på – och lite till.

”Frågan är hur man ska bejaka det eviga sötsuget inom sig, särskilt i en modern tillvaro som håller oss alla alltmer stilla, rentav fjättrade vid en skärm när hela vår organism egentligen är skapt för rörelse och strapatser? Vi tror att svaret ligger i att sträva efter rena råvaror så långt det bara går. Hellre en enda riktigt god syltgrotta, kanelbulle eller semla gjord på äkta råvaror än ett helt lastbilsflak fyllt med tråkiga bakverk med fejkaromer, fejksmör och fejksötma som man inte ens vill att familjen Linderöd uppe i grishagen ska behöva slösa bort tiden på. Även den minsta kulting ska kunna känna, igen och igen: Detta var den godaste kanelbulle jag ätit i hela mitt liv!”


Teckningarna i boken är gjorda av Tora Mandelmann och fotografierna är tagna av Marie Mandelmann.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2019-04-16 Genre: Livsstil, hobby och fritid Originalutgåvans utgivningsår: 2019 Formgivare: Lukas Möllersten Thema-kod: Bakning Antal sidor: 192 Mått: 175 x 227 x 22 mm Vikt: 646 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174248890 (2019-04-16); E-bok, pdf, 9789174248944 (2019-04-16)

Fler böcker av författaren

Nyheter om boken

Mandelmanns söta

recept och baktankar från Djupadal Köp boken Provläs

Utgivningsdag: 2019-04-16
Recensionsdag: 2019-04-16

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Söta bakverk och andra godsaker har en självklar plats i självhushållet hos Marie och Gustav Mandelmann på Djupadal. Som allt annat på gården följer det söta årstidernas gång. Bland de cirka 70 recepten i den här boken finns bland annat nyårsdagens wienerbröd, vårens kräm kalvamell, sommarens lavendelbiskvier, höstens äppelmunkar och julens favoritkakor bonkisar. Allting bakas eller tillreds på det som odlingarna och djuren bjuder på – och lite till.

”Frågan är hur man ska bejaka det eviga sötsuget inom sig, särskilt i en modern tillvaro som håller oss alla alltmer stilla, rentav fjättrade vid en skärm när hela vår organism egentligen är skapt för rörelse och strapatser? Vi tror att svaret ligger i att sträva efter rena råvaror så långt det bara går. Hellre en enda riktigt god syltgrotta, kanelbulle eller semla gjord på äkta råvaror än ett helt lastbilsflak fyllt med tråkiga bakverk med fejkaromer, fejksmör och fejksötma som man inte ens vill att familjen Linderöd uppe i grishagen ska behöva slösa bort tiden på. Även den minsta kulting ska kunna känna, igen och igen: Detta var den godaste kanelbulle jag ätit i hela mitt liv!”


Teckningarna i boken är gjorda av Tora Mandelmann och fotografierna är tagna av Marie Mandelmann.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2019-04-16 Genre: Livsstil, hobby och fritid Originalutgåvans utgivningsår: 2019 Formgivare: Lukas Möllersten Thema-kod: Bakning Antal sidor: 192 Mått: 175 x 227 x 22 mm Vikt: 646 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174248890 (2019-04-16); E-bok, pdf, 9789174248944 (2019-04-16)

Fler böcker av författaren

Nyheter om boken