Morberg lagar husmanskost II
Klassiker från Europas kök Köp boken ProvläsBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2021-08-17
Recensionsdag: 2021-08-17
Mediakontakt: Magdalena Höglund
”Planen var att göra en ny bok om svensk husmanskost. Det blir lätt, tänkte jag. Men snart märkte jag att alla raggmunkar, fläskläggar, kalopser och stekta strömmingar tagit slut. Jag hade lagat ALLA de mest älskade godingarna redan. Men om jag kikade runt hörnet? Därute i Europa finns ju massor av rätter med rötter som kärleksfullt förädlats i generationer och aldrig blir omoderna. Boeuf bourguignon, choucroute garnie, polska dumplings, torsk på norsk, apfelstrudel – genuin och välkomponerad mat med tradition, lika självklar som vår egen husmanskost. Det är det jag lagat här.
Det finns en anledning till att vissa rätter blivit klassiker. De är goda.”
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2021-08-17 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Erik Olsson Originalutgåvans utgivningsår: 2021 Formgivare: Patric Leo Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 208 Mått: 193 x 254 x 20 mm Vikt: 932 g Format (utgivningsdatum): Klotband, 9789178872374 (2021-08-17)