Maten. Familjen. Livet.
Recept och berättelser från Sierra Leone till Sverige ProvläsBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2025-03-05
Recensionsdag: 2025-03-05
Mediakontakt: Fanny Wetterdal
Följ med på en matresa, till Sierra Leone i Västafrika via Libanons Mellanösternsmaker och ett myllrande Malmö. Zeina Mourtada, en av Sveriges största matprofiler, har världen som kryddträdgård. I den här kokboken, hennes sjätte, återbesöker hon sina rötter och hämtar ingredienser och inspiration från platser där hennes familj har sin historia. En familj där maten alltid har varit tryggheten, där gemenskapen och livet kretsar kring måltiden och kärleken till den. Genom maten lär vi också känna Zeina och hennes nyfikenhet, passion och osvikliga känsla för smaker. Boken samlar nästan 50 recept, med fotografier av Zeina själv, från makloube och jollof rice till mammas köttbullar i gräddsås och varje rätt har en betydelse i berättelsen.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2025-03-05 Genre: Livsstil, hobby och fritid Formgivare: Sigge Kühlhorn Thema-kod: Mat och dryck, Personliga berättelser Antal sidor: 184 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178872732 (2025-03-05)