Ett persiskt kök
Köp boken ProvläsBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2022-10-11
Recensionsdag: 2022-10-11
Mediakontakt: Clara Lundström
”Hur lagar man det där?” frågade Maryam Madaresis kollegor när de såg hennes lunchlådor. Det blev starten på ett Instagramkonto med följare från hela världen där hon delar med sig av traditionella persiska recept blandade med egna. Och nu kommer hennes första kokbok med persisk mat som den lagas hemma i vanliga kök. Det är rätter som får färg, doft och smak av ingredienser som saffran, sumak, granatäpple och färska örter. I centrum står förstås riset med tahdig, den knapriga skorpan som många känner igen men boken rymmer givetvis också recept på autentiskt lagade grytor, grillspett, soppor, bröd och röror och mycket mer. Det är vällagat, mustigt och fantastisk gott.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2022-10-11 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Sara Danielsson Formgivare: Katy Kimbell Boktyp: kokbok Platser: Iran, Mellanöstern Tidsperioder: persiskt nyår Thema-kod: Mat och dryck, Iran Antal sidor: 176 Mått: 205 x 270 x 22 mm Vikt: 834 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178873654 (2022-10-11); E-bok, epub3, 9789178873678 (2022-10-11); E-bok, pdf, 9789178873661 (2022-10-11)