Den nya ölkulturen
Köp boken ProvläsBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2023-03-24
Recensionsdag: 2023-03-24
Mediakontakt: Julia Knave
Det bubblar om den svenska ölkulturen! Under 2000-talet har hundratals hantverksbryggerier etablerats, det talas om en folkrörelse och internationellt ses Sverige som ett av de stora nya ölländerna. Men vägen hit har varit krokig. Journalisten Sanna Lindberg tar avstamp i historien och landar på den glödheta svenska dryckesscenen. Hon beskriver en experimentlusta utan motstycke, bryggeriet som den nya mötesplatsen, berättar om ipans intåg, utmaningarna med att brygga helt och hållet inhemskt och hur man bäst parar öl och mat. Och så möter hon de som leder utvecklingen, människorna som står bakom de mest omsusade kranarna. Historia, samtid, fakta, inspiration – en bok för alla som gillar öl, och för dem som påbörjar sin ölresa här.
Vinnare i kategorin "Dryckeslitteratur, bästa ölbok" av Svenska Måltidsakademien 2023.
Juryns motivering: "Svensk öl inledde för 30 år sedan en våldsam renässans, då ”stor stark-eran” förbyttes mot svallvågor av hundratals mikrobryggerier. Det var lätt att överväldigas, men Sanna Lindberg visar att fenomenet faktiskt kan överblickas och analyseras."
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2023-03-24 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Gustaf Waesterberg Formgivare: Katy Kimbell Thema-kod: Öl och cider Antal sidor: 192 Mått: 180 x 250 x 23 mm Vikt: 696 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178874576 (2023-03-24); E-bok, pdf, 9789178874583 (2023-03-24)