Nazuks goda
Vinnare av Sveriges mästerkock 2023 Köp boken ProvläsBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2023-04-06
Recensionsdag: 2023-04-06
Mediakontakt: Marie Birde
Svetsaren från Boden, med en fot i det uiguriska köket och den andra i Norrland.
I Sveriges mästerkock fick Nazuk Turdieva visa upp många nya sidor. För som juryn säger: ”Nazuks styrka är att hon inte är inriktad på en viss typ av mat, utan behärskar så många olika kök.” Och det är resorna och mamma Michriban som har inspirerat. Här bjuder Nazuk på 40 recept på snacks, förrätter och varmrätter från när och fjärran. Så varför inte pröva något nytt till middag? Bjud vänner och familj på en georgisk vitlökskyckling, svampdumplings med ingefärsmajonnäs eller den renfilé med blåbärssås som var starten på resan mot förstaplatsen. Och knepet? Laga med respekt för råvarorna och med kärlek!
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2023-04-06 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Eva Hildén Formgivare: Pernilla Qvist Thema-kod: Matlagning och kokböcker, Kokböcker: kända kockar och krogar Antal sidor: 112 Mått: 205 x 270 x 15 mm Vikt: 562 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178875153 (2023-04-06); E-bok, pdf, 9789178875177 (2023-04-06)