Teranga
Smaker från Västafrika Köp boken ProvläsBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2023-06-07
Recensionsdag: 2023-06-07
Mediakontakt: Clara Lundström
Välkommen till Västafrika och ett kök fyllt av smaker! Här delar Coura Mbaye med sig av den mångsidiga maten från Senegal, med influenser från bland annat Vietnam, Marocko, Portugal, Libanon och Frankrike. I Västafrika handlar mat om mer än näring för kroppen. Att dela en måltid är ett sätt att samla folk och visa kärlek. Måltiden är en del av teranga – en generositet och nyfikenhet gentemot andra, oavsett kultur, religion och etnicitet.
Coura Mbaye är född i Senegal och uppvuxen i Stockholm. Under namnet Kër Mbissane har hon ordnat middagsklubbar och en popup-restaurang och fått allt fler att upptäcka västafrikansk mat. 2021 tävlade Coura i SVT:s Bäst i köket. 2023 vann hon tävlingen Kokboksdrömmen och priset att få ge ut den här boken.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2023-06-07 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Ulrika Pousette Formgivare: Pernilla Qvist Boktyp: kokbok Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 144 Mått: 178 x 248 x 19 mm Vikt: 543 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178875184 (2023-06-07); E-bok, pdf, 9789178875436 (2023-06-07); E-bok, epub3, 9789178875191 (2023-06-07)