Medelhavsmat
Beställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2025-09-09
Recensionsdag: 2025-09-09
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Följ med när Tareq Taylor utforskar matlagningskonsten kring Medelhavet, i en maffig kokbok med den underbara Medelhavsmaten vi älskar. Den färska fisken och skaldjuren, olivoljan, grönsakerna. Han lagar sig från spansk gazpacho, fransk salade niçoise och grekisk gyros till italiensk tiramisù. Men maten från Medelhavet är också Mellanösterns kryddor och nordafrikanska smaker – den är turkisk börek, egyptisk linssoppa och tunisisk couscous. Boken fördjupar sig i vad som förenar och skiljer länderna och de olika köken åt. Samtidigt är det här Medelhavsmat på svenska. Med råvaror du hittar här och ibland med en nordisk twist. Bokens cirka 75 recept är indelade i kapitel om grönt, fisk & skaldjur, fågel, kött, brödmat, tillbehör samt desserter.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2025-09-09 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Simon Bajada Formgivare: Mikael Engblom Platser: Italien, Spanien, Kroatien, Turkiet, Tunisien, Palestina, Marocko, Algeriet, Libanon, Grekland Thema-kod: Matlagning och kokböcker, Matlagning: länder, kulturer och regioner Antal sidor: 224 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178876655 (2025-09-09)