Medelhavsmat

Författare: Tareq Taylor
Fotograf: Simon Bajada

Utgivningsdag: 2025-09-09
Recensionsdag: 2025-09-09

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Följ med när Tareq Taylor utforskar matlagningskonsten kring Medelhavet, i en maffig kokbok med den underbara Medelhavsmaten vi älskar. Den färska fisken och skaldjuren, olivoljan, grönsakerna. Han lagar sig från spansk gazpacho, fransk salade niçoise och grekisk gyros till italiensk tiramisù. Men maten från Medelhavet är också Mellanösterns kryddor och nordafrikanska smaker – den är turkisk börek, egyptisk linssoppa och tunisisk couscous. Boken fördjupar sig i vad som förenar och skiljer länderna och de olika köken åt. Samtidigt är det här Medelhavsmat på svenska. Med råvaror du hittar här och ibland med en nordisk twist. Bokens cirka 75 recept är indelade i kapitel om grönt, fisk & skaldjur, fågel, kött, brödmat, tillbehör samt desserter.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2025-09-09 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Simon Bajada Formgivare: Mikael Engblom Platser: Italien, Spanien, Kroatien, Turkiet, Tunisien, Palestina, Marocko, Algeriet, Libanon, Grekland Thema-kod: Matlagning och kokböcker, Matlagning: länder, kulturer och regioner Antal sidor: 224 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178876655 (2025-09-09)

Fler böcker av författaren

Medelhavsmat

Författare: Tareq Taylor
Fotograf: Simon Bajada

Utgivningsdag: 2025-09-09
Recensionsdag: 2025-09-09

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Följ med när Tareq Taylor utforskar matlagningskonsten kring Medelhavet, i en maffig kokbok med den underbara Medelhavsmaten vi älskar. Den färska fisken och skaldjuren, olivoljan, grönsakerna. Han lagar sig från spansk gazpacho, fransk salade niçoise och grekisk gyros till italiensk tiramisù. Men maten från Medelhavet är också Mellanösterns kryddor och nordafrikanska smaker – den är turkisk börek, egyptisk linssoppa och tunisisk couscous. Boken fördjupar sig i vad som förenar och skiljer länderna och de olika köken åt. Samtidigt är det här Medelhavsmat på svenska. Med råvaror du hittar här och ibland med en nordisk twist. Bokens cirka 75 recept är indelade i kapitel om grönt, fisk & skaldjur, fågel, kött, brödmat, tillbehör samt desserter.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Ladda ner foton av författaren

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2025-09-09 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Simon Bajada Formgivare: Mikael Engblom Platser: Italien, Spanien, Kroatien, Turkiet, Tunisien, Palestina, Marocko, Algeriet, Libanon, Grekland Thema-kod: Matlagning och kokböcker, Matlagning: länder, kulturer och regioner Antal sidor: 224 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178876655 (2025-09-09)

Fler böcker av författaren