Erik Videgård

Erik Videgård är en av Sveriges mest välbekanta matprofiler. Han började sin bana som smörgåsnisse år 1978, utnämndes till Sveriges bäste sommelier och servitör, arbetade på Coq Blanc som källarmästare och tog år 1990 över driften av restaurangen. Sedan dess har han öppnat och drivit legendariska Stockholmskrogar som Videgård, East, Diana, Akvarium och Fjäderholmarnas krog. År 2003 öppnade hans kinesiska restaurang Halv Trappa plus Gård. Erik har även verkat som programledare för SVT:s Mitt i maten och som mat- och vinskribent för bland andra Månadsjournalen. Tillsammans med Peter Lindgren har han tidigare skrivit kokboken Asiatisk mat (Albert Bonniers förlag). Idag ägnar han sig åt sitt företag Videgården, där han bedriver idé & konsultverksamhet inom områdena restaurang, hotell, trendanalyser och köks- & restaurangdesign.

Utgivning

Erik Videgård

Erik Videgård

Erik Videgård är en av Sveriges mest välbekanta matprofiler. Han började sin bana som smörgåsnisse år 1978, utnämndes till Sveriges bäste sommelier och servitör, arbetade på Coq Blanc som källarmästare och tog år 1990 över driften av restaurangen. Sedan dess har han öppnat och drivit legendariska Stockholmskrogar som Videgård, East, Diana, Akvarium och Fjäderholmarnas krog. År 2003 öppnade hans kinesiska restaurang Halv Trappa plus Gård. Erik har även verkat som programledare för SVT:s Mitt i maten och som mat- och vinskribent för bland andra Månadsjournalen. Tillsammans med Peter Lindgren har han tidigare skrivit kokboken Asiatisk mat (Albert Bonniers förlag). Idag ägnar han sig åt sitt företag Videgården, där han bedriver idé & konsultverksamhet inom områdena restaurang, hotell, trendanalyser och köks- & restaurangdesign.