Lisa Lemke

Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Med glimten i ögat lagar, pratar, skriver och stylar hon mat för tidningar, böcker, radio, tv och reklam. Sedan drygt tio år tillbaka har vi kunnat njuta av hennes avslappnade men kreativa recept — inte minst i hennes tidigare kokböcker Till Grillat och Till Sommaren.

Den gamla prästgården på landet strax utanför Falkenberg är basen för hennes matskapande. Här möts smaker från när och fjärran. Att laga mat i säsong — helst på närproducerade råvaror — är en stark drivkraft, och tillsammans med inspiration från hennes många resor världen över skapar hon recept utifrån en enkel matfilosofi; matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. Att laga god mat ska vara lätt och prestigelöst!

Utgivning

Lisa Lemke Foto: Magnus Carlsson

Lisa Lemke

Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Med glimten i ögat lagar, pratar, skriver och stylar hon mat för tidningar, böcker, radio, tv och reklam. Sedan drygt tio år tillbaka har vi kunnat njuta av hennes avslappnade men kreativa recept — inte minst i hennes tidigare kokböcker Till Grillat och Till Sommaren.

Den gamla prästgården på landet strax utanför Falkenberg är basen för hennes matskapande. Här möts smaker från när och fjärran. Att laga mat i säsong — helst på närproducerade råvaror — är en stark drivkraft, och tillsammans med inspiration från hennes många resor världen över skapar hon recept utifrån en enkel matfilosofi; matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. Att laga god mat ska vara lätt och prestigelöst!