Eja Nilsson

Eja Nilsson är journalist, matskribent och fotograf. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet. På Bokförlaget Forum gav hon 2002 ut boken Nordafrikansk mat. Från Kairo till Casablanca.
    Även i denna nya bok, Hjärtats mat, har många recept sitt ursprung i denna trakt. Det finns bevis för att denna typ av mat – med olivolja, grönsaker, fisk, skaldjur, frukter, nötter – är nyttig och bra för hela kroppen och då även för hjärtat. 

 

Utgivning

Eja Nilsson

Eja Nilsson är journalist, matskribent och fotograf. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet. På Bokförlaget Forum gav hon 2002 ut boken Nordafrikansk mat. Från Kairo till Casablanca.
    Även i denna nya bok, Hjärtats mat, har många recept sitt ursprung i denna trakt. Det finns bevis för att denna typ av mat – med olivolja, grönsaker, fisk, skaldjur, frukter, nötter – är nyttig och bra för hela kroppen och då även för hjärtat.